Parmigiani Fleurier

Atelier Michgelsen - Parmigiani Nederland _ Parmigiani verkooppunt Atelier Michgelsen - Parmigiani Nederland _ Parmigiani verkooppunt Atelier Michgelsen - Parmigiani Nederland _ Parmigiani verkooppunt Atelier Michgelsen - Parmigiani Nederland _ Parmigiani verkooppunt

In 2002 is Atelier Michgelsen door het exclusieve merk Parmigiani Fleurier benaderd om de (enige) exclusieve officiële dealer van Parmigiani Fleurier in Nederland te worden.

 

MICHEL_PARMIGIANIMichel Parmigiani is geboren op 2 december 1950 in Couvet, een klein dorpje in het Zwitserse kanton Neuchâtel. Na zijn studie aan de horlogemakerschool, specialiseerde Parmigiani zich in het restaureren van horloges. Een vakgebied dat alleen geschikt is voor de beste en meest bekwame horlogemakers.

 

In 1976 startte Michel Parmigiani met zijn ondernemersavontuur, precies toen de crisis de horloge industrie verwoestte. Hij richtte zijn eigen atelier op dat gewijd was aan het restaureren van exclusieve horloges. Overdag restaureerde hij de wonderen van het verleden van de horlogemakers, terwijl hij ’s nachts aan zijn eigen creaties werkte.

 

Elk werk dat Michel Parmigiani restaureerde, leverde de geheimen van het mechanisme op en verrijkte zo zijn technische kennis en expertise als horlogemaker. Hij begon al snel naam te maken bij verschillende horlogemusea en verzamelaars, die zijn talenten opmerkten. In 1980 werd hem het onderhoud van de (onbetaalbare) collectie Maurice-Yves Sandoz toevertrouwd. Hierdoor ontmoette hij Pierre Landolt, voorzitter van de Sandoz Family Foundation. Zo begon het ongelooflijke horloge avontuur. In 1996 verwierf Michel Parmigiani de productiemiddelen om een merk te creëren dat zijn eigen naam zou dragen.

 

Op 29 mei 1996 werd Parmigiani Fleurier officieel gelanceerd. Het is een merk wat niet alleen rijk is aan zijn technische vaardigheden, maar ook aan meesterlijk vakmanschap, dat zich inzet voor het behoud van zijn technieken. Het merk en zijn volledig onafhankelijke productie blijft trouw aan de zoektocht naar de uitmuntendheid, die de carrière van Michel Parmigiani doordrongen heeft.